FORSIDEFOTOALBUMDUKKETØJOPSKRIFTERGODE LINKSNYT FRA OSKONTAKT OS
 

HOVEDRETTER

 

FROKOST   FORRETTER   HOVEDRETTER   DESSERTER   KAGER


Mørbradgryde 4 personer

1 svinemøbrad (ca. 400 g)
15 g margarine
250 skalotteløg
1 ds flåede tomater
1 dl vand
1 tsk salt
groftkværnet peber
reven cirtronskal
1 rød peber
 
1 dl creme fraiche
1½ tsk maizena

Mørbraden skæres i ret tynde skiver, der brunes i en gryde i margarinen.
Kødet tages op, løgene kommes i gryden og svites.
Tomater, vand, salt, peber og citronskal tilsættes, og løgene småkoger ca. 10 min.
Creme fraiche og maizene ræres sammen og tilsættes.
Varmes igennem og smages til med salt og peber.

Tilbehør: Løse ris og salat


Koteletter i fad 4-5 personer

8 fadkoteletter
15 g margarine
½ tsk salt
groftkværnet peber
 
1/4 kg champignon
2 spsk mel
1 dl vand
1½ dl fløde
citronsaft, salt, peber
3 tomater
2-3 spsk reven ost

Koteletterne brunes i margarinen på panden, drysses med salt og peber, lægges i et ildfast fad.
Champignon skæres i skiver og svitses på panden.
Melet drysses over, der spædes med vand, fløde under omrøring:
Saucen smages til med citronsaft, salt og peber der hældes over koteletterne.
Tomaterne skæres i skiver eller både og lægges i kanten af fadet.
Ost drysses over, gratineres i ovnen ca. 15 min. ved 200 grader.
 
Tilbehør: Kartofler og salat


TILBAGE