FORSIDEFOTOALBUMDUKKETØJOPSKRIFTERGODE LINKSNYT FRA OSKONTAKT OS
 

FROKOST

 

FROKOST   FORRETTER   HOVEDRETTER   DESSERTER   KAGER


Porretærte 4-6 personer

1 dl vand
¼ tsk salt
3 spsk rapsolie
250 g hvedemel
 
3-4 porrer i ringe (500 gram renset vægt)
30 g skinke i strimler
2 dl skummet- eller letmælk
2 æg
½ tsk salt
peber
3-4 spsk revet ost

Opløs saltet i vandet og tilsæt olieTilsæt melet (hold lidt tilbage) og ælt dejen sammen
En tærteform eller lille bradepande pensles med olie
Dejen rulles ud og lægges i den smurte form
Porre i ringe gives et ganske kort opkog i usaltet vand
Vandet hældes fra og porrerne lægges på tærtedejen sammen med skinke i tynde strimler
Mælk, æg, salt og peber røres sammen og hældes over porrerne
Osten drysses over.
Bages på nederste rille ved 200 grader i ca. 50 minutter
  
Tilbehør: Salat af revet gulerod og hvidkål eller en stor skål blandet grøn salat


Skinkestang 4-6 personer

1/4 kg champignon
100 g kogt røget skinke
175 g flødeost
2 tsk mild sennep
1 tsk fransk sennep
½ tsk salt
2-3 spsk klippet purløg
1 pakke frossen butterdej

Champignonen skæres is skiver og svitses ca. 5 min. på tør pande.
Skinken skæres i terninger og kommes i en skål samt champignon, flødeost, sennep, salt og purløg.
Butterdejspladerne  lægges oven på hinanden, udrulles i ca. 25 x 35 cm, dejen lægges over på pladen. Fyldet fordeles på midten og siderne skæres i strimler på skrå.
Enderne foldes først ind, strimlerne lægges over hinanden (skiftevis højre og venstre)
Pensles med æg.

Bagetid: 30-35 min. ved 200 grader


TILBAGE