FORSIDEFOTOALBUMDUKKETØJOPSKRIFTERGODE LINKSNYT FRA OSKONTAKT OS
 

DESSERTER

 

FROKOST   FORRETTER   HOVEDRETTER   DESSERTER   KAGER


Abrikos gelérand - 4 personer

5 blade husblas
1 dåse abrikoser (425 g)
2 dl abrikossaft
2 dl hvidvin eller æblemost
1 spsk sukker
25-50 g smuttede mandler
Husblasen udblødes 5 min i koldt vand, knuges af og smeltes i vandbad.
Abrikossaften spædes med hvidvin eller æblemost til 4 dl ialt.
Sukker røres i, saften røres i den varme husblas.
Lidt af geléen hældes i en randform og stivner i køleskab på 10-15 min.
Abrikoserne halveres samt mandler flækkes ellers hakkes groft.
Når geléen er stivnet, fordeles frugt og mandler i formen, resten af geléen hældes over.
Stivner i køleskab på 5-6 timer.
Randen vendes ud på et fad og serveres med råcreme eller flødeskum.


Nøddemarengs lagkage - 6 personer

4 æggehvider
175 g sukker
175 g hasselnøddekerner
1 tsk vaniliesukker eller korn af ½ stang vanilie

Fyld:
250-300 frosne hindbær
2 spsk sukke
1/4 piskefløde
2 spsk sherry

Æggehviderne piskes meget stive.
Sukkeret piskes i lidt af gangen.
Nødderne hakkes og vendes i sammen med vanilie.
Dejen smøres ud i tre bunder på bagepapir.

Bagetid: 60-90 min ved 125 grader, til bagepapiret nemt trækkes af, bundene afkøles
Hindbærrene drysses med sukker og optøes, fløden piskes stiv, hindbær og sherry vendes i flødeskummet.
Bundene lægges sammen med hindbærflødeskummet.
Pynt med hele bær.


TILBAGE